top of page

Ik ben Merel Oudijk een 18 jarige creatieveling. Ik hou van de natuur, lekker bezig zijn met m'n handen, en eigenlijk alles wat je creatief kunt noemen. Van tekenen en schilderen, tot bakken, naaien, mijn eigen website bouwen, dingen ontwerpen tot houtbranden en pottenbakken.

Gelijk antwoord op een veelgestelde vraag: Ja! ik heb mijn site helemaal zelf gemaakt :)

Creatief was ik altijd al, maar echt schilderen of tekenen deed ik niet zo vaak.


Ik ben 3 jaar geleden begonnen met tekenen in een periode dat het niet goed met mij ging. Ik kampte daarvoor al jaren met mentale problemen. Tekenen en creatief bezig zijn was voor een uitweg van de realiteit en alle nare dingen.

Uiteindelijk heb ik op die manier een hele creatieve kant van mezelf ontdekt. En is creatief bezig zijn voor mij een uitlaatklep geworden. Mijn eigen wereldje, een muziekje op, en simpelweg creëren.

Je vindt in mijn werk ook veel vlinders. Die staan voor mij symbool voor groei. Eerst een rups zijn, daarna een mooie vlinder worden. Ook al zijn de vleugels soms kapot, toch zijn en blijven ze mooi.

Vlinder

"Zolang ik mezelf en anderen kan verwonderen met mijn werk, ben ik al verder dan ik ooit had durven dromen."

"Tekenen doe ik met passie, geduld en liefde"

Merel

Mijn lievelingskleur is turquoise, maar dat had je misschien al wel gemerkt

Toen ik begon met tekenen mocht niemand mijn werk zien. Is het wel goed genoeg? Wat zullen ze wel niet denken? Toen ik voorzichtig wat dingen die ik had gemaakt aan anderen liet zien, waren de reacties erg positief en enthousiast. Ik kreeg de vraag of ik een tekening in opdracht wilde maken. Ik heb toen een sprong in het diepe genomen, en daarna druppelde de ene na de andere opdracht binnen. Op die manier ben ik mijn bedrijfje begonnen.

Ik heb toen een lijstje gemaakt met dingen die ik graag zou willen met mijn bedrijfje. Ik schreef toen: een website en webshop hebben, met kaartjes, stickers en tasjes. Bestellingen op de post kunnen doen, en anderen blij kunnen maken met mijn werk. Dat was met het idee, dat zou leuk zijn, maar dat gaat toch niet gebeuren.

En nu, 2 jaar nadat ik dat schreef, heb ik gewoon mijn eigen echte bedrijfje. Mag ik bijzondere opdrachten maken, heb ik mijn eigen webshop met allerlei leuke, zelfontworpen producten, en heb ik al zoveel meer bereikt dan ik ooit had gedacht.

Merel aan het tekenen

Ik hou heel erg van de natuur en teken er ook graag

“Zelfs uit moeilijke tijden kunnen mooie dingen komen, en dat moois wil ik graag delen met de wereld, dat is waar mijn bedrijfje, Art by Meer, voor staat.”

Merel met tekening

Stiekem toch wel een beetje trots op mezelf toen ik deze opdracht had gemaakt

Met mijn verhaal wil ik anderen en eigenlijk toch ook wel mezelf bewijzen dat je meer kan dan je denkt. Het is voor mij zeker niet makkelijk geweest, maar het heeft wel gemaakt dat ik hier nu sta, met een eigen bedrijfje. En ik dagelijks mag en kan werken aan mijn passie, en anderen daar blij mee kan maken.

Veel liefs, Merel

Wil jij nou graag wat door mij laten maken?

Op deze pagina vind je meer informatie

 

Of weet je nog niet helemaal waar je naar opzoek bent? Ik denk graag met je mee! Stuur me vooral een berichtje of mail naar info@artbymeer.nl

bottom of page