top of page

Acerca de

tempImageXX2ipc_edited.jpg

Een fineliner portret laten maken door Merel

Een fineliner portret is een portret met een unieke touch. Wil jij niet een standaard portret, maar net wat anders? Dan is dit misschien wel de optie voor jou. Deze surrealistische stijl laat nog steeds een herkenning zien, maar toch aners.

Elke tekening die ik maak, maak ik met zorg, geduld en liefde. Ik neem je mee achter de schermen tijdens het maken van jouw portret. Ik leg (bijna) het hele proces vast op camera. Regelmatig stuur ik foto's van het proces. Van een leeg papier, tot het uiteindelijke kunstwerk. Zodra de opdracht afgerond is, krijgt je een gemonteerd filmpje van het gehele proces. En de tekening wordt met of zonder lijst, altijd leuk ingepakt.

Zo ziet een filmpje van het proces eruit als de opdracht is afgerond

Hoe ik te werk ga

Ik werk aan de hand van één foto of meerdere foto's. Hiervoor heb ik duidelijke, scherpe foto's nodig. We bespreken voordat ik aan de opdracht begin, het formaat, uw wensen en de prijs. Zodra dit akkoord is betaal je bij de start van het portret 30% van de prijs. Het resterende bedrag betaal je wanneer de opdracht is afgerond en alles naar wens is. Tijdens het proces hou ik je regelmatig op de hoogte door middel van foto's. Je kunt hier dan ook in meedenken en delen of je opmerkingen hebt. Bij afronding van de opdracht kijken we of alles is zoals je zou willen. Zo ja, dan kunnen we een afspraak maken over het ophalen of verzenden van de tekening. Bij voorkeur wordt deze opgehaald, zo loop je het minste risico op eventuele schade bij het overdragen.

Belangrijk

  • De tekening die voor jou maak, gebruik ik in principe ook voor mijn website/portfolio of sociale media. Mocht je hier bezwaar tegen hebben, dan hoor ik dat graag.

Dit krijg je:

  • Uiteraard de tekening zelf

  • Regelmatig foto's van het proces

  • Gemonteerd filmpje van het proces (na afronding)

  • Ingepakt met of zonder lijst

Prijzen

De prijzen zijn afhankelijk van het formaat van de tekening, het aantal personen, en de eventuele extra elementen.

(Dit is enkel een richtlijn en nog geen vaste prijs)

Extra infomatie

Aantal personen

Het is mogelijk 1 of meerdere personen te laten portretteren. De enige voorwaarde is dat, hoe kleiner het formaat, hoe minder personen er op de tekening kunnen. Dit in het belang om het mooiste resultaat te kunnen leveren.

A4 - max 2 personen   |    A2 - max 5 personen

A3 - max 3 personen

(Staat het gewenste formaat er niet bij en wil je het max aantal weten? Zet dat dan bij je aanvraag.)

Formaat

Het formaat hangt af van uw voorkeur, dit mag u zelf bepalen. Het minimale formaat is A4 (20x30 cm).

Kleding

Het liefste teken in een portret vanaf de borst, ik vind het het leukste het om het gezicht te tekenen en wil daar de focus op brengen. Wil je nou toch een groter deel getekend hebben? Laat het even weten, dan kan ik kijken of dat lukt.

Lijst

Een lijst bestellen bij jouw tekening is mogelijk tegen een aanbetaling, afhankelijk van de grootte van het portret en de lijst keuze. Let op: ik verzend geen ingelijste portretten in verband met het breekbare risico.

Levertijd

Het proces van een fineliner tekening voorbereiden, maken, inpakken en ophalen, duurt gemiddeld 1-4 weken. Afhankelijk van het formaat van de tekening kan dit langer of korter zijn. Er is momenteel wel een wachttijd ivm openstaande opdrachten. Dus voor meer informatie of vragen over de levertijd kunt je contact met mij opnemen via info@artbymeer.nl

Maar heb je het portret voor een bepaalde datum nodig? Neem dan tijdig contact met mij op. Dan zal ik kijken wat ik voor jou kan beteken en of dit mogelijk/haalbaar is.

Achtergrond

De achtergrond bij een fineliner portret is in principe leeg, dit in verband met dat de stijl met fineliner best druk is en een achtergrond hier niet mooi mee werkt. Ook hier geldt weer, heb je zelf een ander idee? Ik denk graag met je mee.

Aanleveren van de foto('s)

Ik werk het liefste met duidelijke, scherpe foto's. Hoe weet je nou of de foto goed is? Hieronder wat tips:

- Kies geen foto die van ver is genomen of heel erg is ingezoomd

- Zorg dat alles wat je getekend wilt hebben goed duidelijk is

- Let er op dat de foto niet onder- of overbelicht is

- Kies geen wazige foto

- Zorg dat het hele gezicht en het haar volledig op de foto staan en niet worden afgekapt

De foto kun je aanleveren via de mail, dan kijk ik zelf ook gelijk of ik er wat mee kan. Soms kan ik vragen om een andere foto.

voorbeeld
voorbeeld

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie,
vragen en/of opmerkingen

Samen kijken we wat ik voor jou kan betekenen

info@artbymeer.nl

voorbeeld fineliner tekening
bottom of page